شرکت فاراتل در بیست و هفتم خردادماه سال 1352 بصورت رسمی تاسیس گردید. سوابق فعالیت غیر رسمی فاراتل،  به آغاز همکاری تجاری دو شرکت فاراده و تلفان و به چهار سال قبل تر یعنی سال 1348 برمی گردد. دو شرکتی که سوابق درخشانی از همکاری با یکدیگر به جای گذشته اند.

زمانی که نه تنها هیچ نشانی از شرکت های تولید کننده ایرانی در زمینه تجهیزات و دستگاههای الکترونیکی در کشور به چشم نمی خورد بلکه بسیاری از برند های معروف جهان نیز پا به عرضه وجود نگذاشته بودند.

اینگونه بود که به حق، شعار " پیشرو صنایع الکترونیک در ایران " برای فاراتل انتخاب گردید. فاراتل همواره در طول این 40 سال سعی بر آن داشته تا با تلاش، خلاقیت و نوآوری، بر شعار همیشگی خود استوار باشد و جایگاه پیشرو بودن خود در این صنعت را حفظ  کند.

می توان سوابق فاراتل در این سالها را به 5 دوره تقسیم نمود که شاید بتوان هریک از این دوران را، گامی در جهت پیشرفت صنعت الکترونیک کشور  و خدمت رسانی به مصرف کننده ایرانی دانست.  

1348 – شروع به همکاری تجاری دو شرکت فاراده و تلفان

1348- تولید و عرضه اولین محصول مشترک دو شرکت به نام تله باکس

1350- تولید و عرضه اولین دستگاه صفربند تلفن در کشور  همزمان با افتتاح اولین خط ارتباطی ماکروویو بین تهران، اصفهان و شیراز

1352- تاسیس شرکت فاراتل با ترکیب دو شرکت تلفان و فاراده

1354-طراحی و تولید دستگاه تلفن مولتی لاین الکترونیکی و واگذاری امتیاز آن به شرکت بارفون فرانسه

1355-طراحی، تولید و عرضه اولین دستگاه برق اضطراری (UPS) کشور  به نام فارامجیک به عنوان اولین UPS ساخت داخل که با استقبال کم نظیر بسیاری از سازمانها، ادارات و بانک های کشور مواجه گردید.

1356- طراحی، تولید و عرضه ترانس های اتوماتیک جهت حفاظت از یخچال و فریزر و یا سایر دستگاههای الکتریکی و یا الکترونیکی ساختمانها که در طول این سالها، مدل ها و تکنولوژی های جدیدتری از این محصول توسط شرکت فاراتل تولید و عرضه شده که بطور بسیار گسترده ای استفاده گردیده. در حال حاضر بیش از 4/5 میلیون دستگاه از این رده در توان ها و مدل های مختلف در سراسر کشور و در منازل نصب شده و مورد استفاده است و این تعداد محصول یعنی بیش از 20% از خانوارهای کشور

از شاخصه های این دوران، طراحی و تولید تجهیزات مورد نیاز کشور به منظور خودکفایی و رفع نیازهای کشور می باشد.

* از جمله محصولات تولیدی شرکت فاراتل در این دوران، طراحی، تولید و عرضه دستگاههای آمپلی فایر صوتی از نوع Public Address موسوم به Mac180  جهت تقویت صدا بود. در سالهای بعد تولید این سری از دستگاههای آمپلی فایر توسعه یافت و منجر به تولید اکوآمپلی فایر های دیجیتال فاراتل تا 2000 و 3000  وات گردید. اگرچه بنا بر سیاست های فاراتل مبنی بر تمرکز بر روی طراحی و تولید تجهیزات و دستگاههای حفاظتی سیستم های برق و علی رغم عرضه بسیار زیاد این رده از محصولات در بسیاری از دوایر و سازمانهای دولتی و یا خصوصی از جمله مدارس، مساجد و یا مراکز فرهنگی، در دهه 80 تصمیم  بر توقف تولید آن گردید.

1365-از این سال طراحی و تولید استابیلایزر ها و یا همان تثبیت کننده های ولتاژ که وظیفه حفاظت از سیستم های الکتریکی و الکترونیکی در مقابل نوسانات برق را برعهده دارند در مدل ها و توان های مختلف در فاراتل آغاز شد که تا اکنون نیز ادامه دارد. .

حرکت به سمت طراحی و تولید تخصصی منابع تغذیه بدون وقفه یا همان یو پی اس، در مدل ها و تکنولوژی های متنوع و در نهایت سرمایه گذاری به  منظور توسعه سبد محصولات این رده ،  از شاخصه ها و ویژگی های اصلی این دوره می باشد.

1373- طراحی و تولید آزمایشگاهی یو پی اس (UPS) فرورزونانت بر اساس تجربیات بسیار ارزشمند فاراتل از شرایط، ویژگی ها و مشکلات شبکه برق کشور – لازم به توضیح است تکنولوژی تولید این رده از یو پی اس ها برای نخستین بار توسط شرکت فاراتل بومی سازی شده و به واسطه این موضوع، ایران در رده سومین کشور تولید کننده این رده از یو پی اس ها پس از آمریکا و آلمان قرارگرفت.

1374- تولید انبوه و عرضه یو پی اس های فرورزونانت در توانهای 1000 تا 5000 ولت آمپر در این سال شروع گردید که به واسطه مشخصات بسیار ویژه این نوع یو پی اس ها، تا امروز نیز تولید و عرضه یو پی اس های رده 3 و 5 کیلوولت آمپر آنها ادامه دارد. در طول این سالها و با توجه به رضایت مشتریان و کاربران بسیار زیاد این محصول، تائیدیه های زیادی از بسیاری از مراکز علمی، پژوهشی و تحقیقاتی نصیب شرکت فاراتل گردیده است.

1377- طراحی و تولید اولین رده از یو پی اس های میکروپروسسوری و هوشمند کشور تحت نام SMART UPS که به منظور پاسخ گویی به نیاز ناشی از گسترش سریع کامپیوترهای شخصی در کشور و در توان 400 و 425 ولت آمپر ساعت تولید گردید. این رده از یو پی اس ها نیز بعدها توسعه پیدا نمود بطوری که در توانهای و مدل های متنوع دیگری تولید گردید.

1378- یو پی اس های میکروپروسسوری فرورزونانت فاراتل در این سال طراحی و تولید گردید.

* از ابتدای تولید یو پی اس در سال 1374 و همچنین میکروپروسسوری شدن آنها، شرکت فاراتل اقدام به طراحی، پیاده سازی و تولید سیستم های نرم افزاری مدیریت و کنترل یو پی اس ها را تحت نام UPS Wingpro نمود که از آن زمان تاکنون این رده از محصولات توسعه بسیار زیادی یافته اند.

1380- تولید یو پی اس های سینوسی و هوشمند با تکنولوژی Line Interactive فاراتل موسوم به مدل های SSP یا Smart Sine Plus در اوایل سال 1380

 1380- تولید یو پی اس های سینوسی و هوشمند با تکنولوژی On line Double Conversion و از نوع Transformer Less موسوم به مدل هایSDC یا Smart Double Conversion در پایان  3 ماهه نخست سال 1380

ادامه روند حرکتی در دوره سوم در زمینه توسعه سبد محصولات یو پی اسی و غیر یو پی اسی، ارتقاء سیستم های مدیریت کیفیت  و..... از ویژگی های خاص این دوره بوده است که  به جرأت می توان این دوره را، دوره جهش بلند  فاراتل نامید.

1382- استقرار سیستم مدیریت کیفیت ISO9001:2000 و اخذ مجوز و گواهینامه آن

1383 – تنوع یافتن تولید انواع کابینت یا محفظه های باتری های خشک فاراتل از جمله تولید اولین سری کابینت باتری های شارژردار

1386- دریافت تندیس و لوح واحد صنعتی نمونه سال 1386 در تاریخ دهم تیرماه و مصادف با روز صنعت و معدن از وزیر محترم صنایع و معادن وقت که گواهی دهنده حسن مدیریت و تلاش مجدانه کارکنان در مسیر کارآفرینی است.

1386- طراحی و تولید اولین استابیلایزر میکروپروسسوری با مشخصات و ویژگی های منحصر بفرد تحت عنوان STB12000

1388- انتخاب فاراتل بعنوان واحد نمونه تولیدی از طرف اداره کارو امور اجتماعی استان تهران و دریافت تندیس و لوح تقدیر به این مناسبت

1389- پس از سالها تحقیق و تلاش، نسل جدید یو پی اس های دیجیتال برای اولین بار در خاورمیانه و کاملاً بصورت بومی در دو تکنولوژی ON- line Double Conversion و Line Interactive تحت اسامی Cadilac (کادیلاک به معنی بی نظیر است )  و DSS یا Digital Smart Sine طراحی و تولید گردید. این دو رده از محصولات فاراتل بواسطه بهره گیری از آخرین تکنولوژی روز دنیا یعنی DSP Full Digital مزایا و قابلیت های بسیار زیادی را برای مصرف کنندگان به ارمغان آورده اند.

1389- ارتقاء سیستم مدیریت کیفیت یا ISO فاراتل به ISO9001:2008

1389- افتتاح اولین شعبه شرکت فاراتل در اصفهان

می توان گفت دوره پنجم فعالیت فاراتل، دوران اوج هماهنگی با تکنولوژی روز دنیا و بومی سازی این تکنولوژی در داخل کشور است. تغییرات کلی و تغییرات اساسی در نما و کاربری ظاهری محصولات جزء ویژگی های اصلی این دوران است. توجه به نیازهای جدید کاربران به واسطه تغییر در تکنولوژی و کاربری سایر محصولات نیازمند به محصولات فاراتل نیز جزء خصوصیات توجه شده در طراحی محصولات این دوران است.

1390- توسعه طراحی محصولات به سمت یو پی اس ها و کابینت باتری های Small Footprint

1390- طراحی و عرضه اولین ترانس اتوماتیک دیجیتال یخچال تحت عنوان DigiPower6

1390- طراحی و تولید اولین یو پی اس سه فاز کشور تحت نام کادیلاک 3 فاز با تکنولوژی DSP Full Digital

1390- اضافه شدن قابلیت پارالل شدن یو پی اس های 10 کیلوولت آمپر فاراتل

1390- اضافه شدن قابلیت Redundancy به یو پی اس های 10 کیلوولت آمپر فاراتل

1390- طراحی و تولید اولین تابلو کنترل خروجی یو پی اس تحت نام MBS یا Manual Bypass

1390- ایجاد قابلیت های خاص ضریب توان خروجی 1 (Output Power Factor) در یو پی اس های سری DSS

1390- طراحی و عرضه مبدل های سریال به شبکه با ساپورت کامل زبان فارسی

1390-طراحی و عرضه سیستم نرم افزاری قدرتمند Fara Monitor برای مدیریت متمرکز یو پی اس های نصب شده در گستره جغرافیایی گسترده ( مثلاً کل کشور)

1390- طراحی و تولید انبوه سری جدید یو پی اس های Line-Interactive به نام VENUS

1392- تحقیقات در حوزه باتری و انتخاب یکی از 10 تولیدکننده برتر باتری های خشک سیلد اسید جهان برای تولید باتری MACUPS با بالاترین استاندارد های کیفی و ایمنی.

1396- طراحی و تولید نسل جدید استابیلایزرهای شرکت فاراتل با عنوان پرنس Prince؛محصولات پرنس بصورت اختصاصی برای مصرف کننده ‌های خانگی طراحی و تولید شده است که در آینده ای نزدیک شاهد تنوع تولید برای دیگر مصارف نیز خواهیم بود.

1397- دریافت تندیس طلایی روز ملی صنعت و معدن و لوح "پیشکسوت برتر صنایع الکترونیک ایران" از وزارت صنایع

1397- ارتقاء سیستم مدیریت کیفیت یا ISO فاراتل به ISO9001:2015

1397- طراحی یوپی‌اس DSS-1500BW باقابلت نصب به‌روی دیوار و مجهز به باتری داخلی برای مصارف خانگی و فروشگاهی

1397- طراحی یوپی‌اس LIFT برای سیستم BLACKOUT آسانسور و امکانات قابل توجه نسبت به یوپی‌اس‌های مشابه خارجی

1397- طراحی محصول Automatic Transfer Switch(ATS)

  در حال حاضر بیش از 4/5 میلیون ترانس و استابیلایزر فاراتل در سراسر کشور نصب و مورد بهره برداری است و همچنین بیش از نیم میلیون دستگاه یو پی اس فاراتل واگذار گردیده است.

 هم اکنون شرکت فاراتل دارای 300 پرسنل رسمی است که بیش از 135  نفر  آنها، دارای تحصیلات لیسانس و فوق لیسانس از فارغ التحصیلان دانشگاههای داخل می باشند.

  در حال حاضر  8500  متر مربع از مساحت کارخانه فاراتل تحت پوشش تولید قرار دارد که این فضا روز به روز در حال گسترش می باشد.

  شرکت فاراتل دارای بیش از 80   مرکز خدمات پس از فروش در سراسر کشور می باشد و همواره به منظور ارتقاءسطح علمی و دانش فنی نمایندگی های خود، اقدام به برگزاری دوره های آموزشی برای آن ها نموده است.